Omroep Voeren

Omroep Voeren header image 1

Kunst in de Bib - Margriet Feijs

April 12th, 2017

Kunst in de Bib is een initiatief van Kunstpodium Voeren in samenwerking met de gemeente Voeren. Bij de wisseling van de exposities praten we met de kunstenaars.

Margriet Feijs is van oorsprong bloemiste. Ook in dat vak speelde het gebruik en combineren van kleuren een belangrijke rol.

Sinds een jaar of zeven is Margriet zich gaan toeleggen op het schilderen. Zonder enige opleiding is ze hiermee begonnen en is ze puur op haar gevoel afgegaan. Intuïtief ontstaan volgens Margriet vaak de mooiste schilderijen.
 
Margriet Feijs is geboren in 1961 te Noorbeek (Nl) en woont nu in Mesch (Nl). In deze rustige, idyllische omgeving vindt zij de inspiratie om te schilderen.
 
Haar kunst zit vol passie, beweging en intensiteit. Het schilderen geeft haar een gevoel van vrijheid. Intuïtief onstaan er abstracte, soms figuratieve composities waarbij het kleurgebruik een prominente rol speelt. Hierdoor stralen haar werken dynamiek maar tegelijkertijd ook rust uit. Soms spreekt het abstracte werk zo tot de verbeelding dat dit vaker leidt tot boeiende gesprekken.
 
00:0000:00